Find job gennem sociale netværk

 
27-09-2011
Jobsøgning

De sociale medier som Twitter, Facebook og LinkedIn kan være nyttige værktøjer til udvide sit netværk, og finde arbejde.

LinkedIn er en forretningsorienteret hjemmeside med fokus på professionelle netværk, så det vil være et godt sted at starte.

Derudover er der mange mindre niche portaler med fora og blogs som måske kunne være en god ide at kigge på. Nogle har endda dedikerede jobsektioner og det kan, alt afhængigt af hvilket område, du arbejder indenfor, være værd at investere lidt tid i at oprette og vedligeholde en profil på disse hjemmesider.

Opret en professionel profil

Opret en profil med et professionelt udseende. Din profil vil ofte være det første, din potentielle arbejdsgiver ser, når du bruger sociale medier til at lede efter jobs, så det er vigtigt, at den ser så professionel ud som muligt. LinkedIn-profiler kan udformes efter de samme principper som anvendes til CV'er.

Hvis du bruger f.eks. facebook til også at vise billeder fra dine vilde fester, så kan det være en god idé at oprette mere end én profil. Én til jobsøgning og én udelukkende rettet mod venner. Husk dog på, at en potentielle arbejdsgivere kan finde på at søge efter alt om dig, og på den måde finde din anden profil, så pas lidt på med hvad du i det hele taget på på nettet.

Få så mange professionelle kontakter som muligt for bedst muligt at udnytte "connections"-mulighederne på LinkedIn. Det er grundlæggende bygget op som et bekendtskabsnetværk, hvor du kan tage kontakt til dine kontakters kontakter (kaldet "second-degree connections").

Inden for andre netværk, bør du finde de virksomheder, som du er interesseret i, og derefter lede efter relevante personer inden for disse organisationer, som du kan kontakte. Tilmeld dig grupper, der beskæftiger sig med dit arbejdsområde.

Det kan være en god idé at nævne på Twitter og Facebook, at du søger job, hvis nu én af dine kontakter tilfældigvis skulle være i stand til at hjælpe dig.

 
 
Find information om: Alt om job og arbejde arbejde job guide job forum job tips job portal
(Hovedkategori: Jobsøgning)