Gode råd ved fyring

 
26-09-2011
Gode råd

Er du blevet fyret fra dit job og går du arbejdsløs derhjemme, så kan det være svært at holde motivationen oppe. Du synes måske jobsøgning syntes nyttesløst, og du kan risikere at ende i en ond cirkel der gør det svært at vende tilbage til arbejdsmarkedet.

Fyringen er ikke personlig, du er god nok
Du vil uden tvivl være berørt af din fyring og spørge dig selv hvorfor? I de fleste tilfælde rammer fyringerne tilfældigt og skyldes udelukkende nedskæringer og eller nedgang i arbejdsudbuddet, prøv derfor at undgå din selvbebrejdelse og spørgsmål om er jeg ikke god nok og lignende.

Hold gang i din hverdag, gro ikke fast til sofaen
Efter en fyring er det meget vigtigt at du ikke gror fast til sofaen, du skal sørge for at holde gang i din dagligdag og rutiner – sørg for at der er noget at stå op til og noget du kan lave. Du risikerer at starte en negativ spiral der holder dig væk fra arbejdsmarkedet, selv når det ser allermest håbløs ud så prøv at hold humøret højt og send en jobansøgning mere afsted.

Jo længere tid du er væk fra arbejdsmarkedet, jo sværere er det for dig at komme tilbage. Hvis det ikke lykkes for dig at finde et job inden for et par mdr., så sørg for at få noget efteruddannelse, så du kan sætte det på dit CV. Det er vigtigt at vise at man ikke bare har langt sig på sofaen, og været pasiv.

 
 
Find information om: arbejde Alt om job og arbejde job forum job portal job guide job tips
(Hovedkategori: Gode råd)